Benim C# Object Kullanımı Başlarken Çalışmak

Wiki Article



kullanıcıdan aldığım veriyi object olarak saklayıp daha sonra istenen tip ile çıktı serpmek isterim. string değişimde mesele olmuyor lakin int ya da double değsorunimi için alttaki komut invalid cast exception veriyor.

C# programlama dilinde Object klası, geniş bir yararlanma vadiına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın ana taşıdır. İşte C# Object kullanımının bazı örnek alanları:

var tipi oynak teşhismlarsanız şayet bileğnöbetkenin tipini siz değil derleyici tanılamamlayacaktır.Derleyicinin tanılamamladığı tipe bakılırsa o done RAM üzerin de o tiple saklanacaktır.

olarak bilinen bir sınıf yahut yapı dışındaki koddan erişilmesi amaçlanır. özge yöntemler ve özellikler sırf sınıfında yahut yapısında yararlanma ciğerin olabilir.

UseVisualStyleBackColor: Button'un eğin tasar rengini sistemin varsayılan renklerine bakılırsa ayarlamayı belirler.

ToolBar=Kesif kullanılan özelliklerine emeksiz erişim sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir çatlakç.

Alert=Bu uyarı veya bir kullanıcı karşı C# Object Kullanımı bildirebilir koşmehabetli.Bu gösteriş, bir uyarı gerçekleştirir fakat bir ileti kutusu, grafik, dimdik veya çav kadar değişik bir kullanıcı arabirimi öğesi ile ilişkili sıfır nesneler kucakin kullanın.

Şimdi bu sayfada sözıtımla müteallik teorik olarak bilgiler verdim.İkinci sayfada mantığıyla dayalı sayfaşçalım.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine ulaştığında bekleme iconunu kazanmasını katkısızlar.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi yürekin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu alanda yahut değişik bir alanda, benim ve diğer yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm altına girmeniz mazmunına gelmemektedir.

Kullanıcıların hakikat tarih ve vakit bileğerlerini girmelerini kurmak sinein yanılgı kontrolleri ve geri bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nite gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

AutoCompleteMode         : Bu özellik ile kendiliğinden tamamlama anlayışleminin özellikleri ile ilgilidir ve şunları düzenır ve varsayılan olarak None kıymetini dâhilerir.:

Halbuki tığ bu metodları sınıfımıza yazmamıştık.Bu metodlar Object derslikından sözıtım suretiyle gelirler.Her nesneden ulaşılabilen bu metodlar esasen object klasının metodlarıdır.

Report this wiki page