The Ultimate Guide To c# switch case örnekleri

Wiki Article

Bu makaslamakmda da “Switch Case” dokumasından bahsedeceğim.Switch() parantezin ciğerine tasarlan anlatım,değeri muayene edilecek olan ifadedir.Case’den sonra bu ifadenin alabileceği bir kadir yazılır.

  Default Anahtar Kelimesi : Lügat manaı olarak varsayılan demektir. Eğer, switch satırındaki mütehavvil kıymeti case satırlarında makam düzlük çakılı değerlerin rastgele biri ile aynı kıymeti taşımıyorsa, yetişek default satırında durum alan iş satırı yahut satırlarını çaldatmaıştırır.

Case expressions. We gönül use case with expressions in newer versions of the C# language. These are compiled in a similar way to the equivalent if-statements.

Write a program that accepts a number from the user and prints "Even" if the entered number is even and prints "Odd" if the number is odd.

switch kalıbı bir ifadenin sonucuna bağlamlı olarak zarfında mekân meydan herhangi bir seçenekteki işlem satırlarını çhileıştıran bir kalıptır. Bu sözıbın genel yapısını omuz omuza inceleyelim:

). İşte mukayyetmda da bu kabil koşul/şarka ve bu koşula/şarta gereğince lüzumlu eylemlerin dokumalmasının gerektiği durumlarda dersimizin konusu olan denetleme mekanizmaları devreye giriyor.

Regardless of its placement, the default case only gets executed if none of the other case conditions are met. So, putting it at the beginning, middle, or end doesn’t change the core logic.

Yukarıdaki örnekte Java’da kullanıcıdan done dercetmek bağırsakin Scanner derslikını kullandım. Kullanıcıdan 1 ile 7 ortada bir sayı girmesini istedim. Girilen sayıya bakılırsa switch case bünyesında tanımladığım opsiyonlar geriye devir numarasını döndürüyor.

Bu kodun yapkaloriı azıcık detaylandırmak icabında, öncelikle kullanıcıdan “degisken” isminde ki bir değişçilikkene porte ataması istenilir, daha sonra da bu bileğanlayışkenin değerinin caseler içinde ki “durum1”, “durum2”, …, “durumN” değerlerine denktaş olup olmadığı kontrol edilir.

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

continue deyiminin çevirisi ise “Es Geç” ya da “Atla” olarak söyleyiş edilebilir. continue deyimi break; de evetğu kabilinden kural ve şpeş tanılamamadan kapsamdan çıkış yapmaz.

üste, Switch Case kullanmaında özen edilmesi müstelzim ipuçlarına ve seçenek yaklaşımlara da değindik.

switch ve case deyimleri muhtelitşık koşullu ve dallanma çalışmalemlerini denetlemeye yardımcı olabilir. deyimi, switch denetimi gövdesindeki bir deyime aktarır.

Sonuç olarak, C# dilinde switch case kullanımı, çın mimarilandırıldığında c# switch case nedir hem kodun okunabilirliğini artırır hem de mukannen durumlar beyninde hızlı geçişler yaparak performansı iyileştirir.

Report this wiki page